Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.

A TÁMOP-2.2.5 projekt a pályázó szakképző iskoláknak támogatást nyújt az új típusú szakképzés elindításához, a bevezetés feltételeként meghatározott dokumentumok elkészítéséhez.

A szakképzési törvény 2013. szeptember 1-jétől az iskolai rendszerű képzésben kötelezően előírja az új típusú, általánosan hároméves szakiskolai és az ágazati szakközépiskolai szakképzés bevezetését. Az új típusú szakképzési rendszerre történő „átállás” a fenti célok teljesülését segíti.

Jelen pályázati konstrukció

„A” komponense keretében az új típusú szakképzés egy tanévvel korábbi bevezetését támogatja, a 2013/2014. tanévi kötelező bevezetés előkészítését vállaló, innovációra kész szakképző intézmények részesülhetnek támogatásban, a törvény bevezetéséből adódó új feladatok magas színvonalú teljesítése, a fejlesztések elindítása, a korszerű képzési struktúra mielőbbi stabilizálása és a megújult képzési tartalmak hatékony disszeminációja érdekében.

Iskolánk pályázatában vállalta azt, hogy egy évvel korábban bevezeti az új típusú Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzést, így az ide járó diákjaink 2014. júniusában a legkorszerűbb, a munkaerő-piac igényeihez igazodó, emelt szintű szakképző bizonyítvánnyal végeznek, és léphetnek ki a munkapiacra.

Örömmel értesültünk arra, hogy pályázatunk nyert, így a már szeptemberben megkezdett előzetes igényfelmérés, előkészítő tevékenység folytatódik ebben a tanévben, amelyben

  • kidolgozzuk az új típusú szakképzés szakmai programját,
  • érdekes tanulmányi programokat, rendezvényeket szervezünk tanulóinknak,
  • és a kialakult jó gyakorlatot átadjuk más szakképző intézményeknek.

Iskolánk képzési kínálatának megújításában, a folyamatos innováció megvalósításában nyújt segítséget számunkra a fenti pályázat.

 

Somosné Puskás Krisztina

projektmenedzser

 

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content