Logisztikai technikus

Logisztikai technikus (Logisztikai és szállítmányozás )

A logisztikai technikus összehangolja, tervezi, lebonyolítja és ellenőrzi a szállítmányozás területén az árutovábbításhoz kapcsolódó fuvarozási, szállítmányozási és logisztikai tevékenységeket. A logisztika területén a termeléshez, értékesítéshez szükséges alapanyagok, alkatrészek és termékek beszerzését, készletezését és az elosztási folyamatok tervezését, végrehajtását és ellenőrzését végzi. Raktározás területén ellátja a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét és kiadását, elvégzi a komissiózás és az expediálás műveleteit. Szállítmányozás területén az árutovábbításhoz kapcsolódó fuvarozási, szállítmányozási és logisztikai tevékenységeket összehangolja, tervezi, lebonyolítja, ellenőrzi. Rendszeres kapcsolatot tart a belföldi és a nemzetközi partnerekkel, ügyfelekkel. Fuvarokmányokat állít ki és megfelelő szervezéssel gazdaságos, biztonságos és gyors minőségi szolgáltatást valósít meg. Munkakörével együtt járó kihívások mellett pénzügyi, adminisztratív és marketing feladatokat is ellát.

Munkaerő-piaci helyzet

A logisztika egy folyamatosan fejlődő, változó ágazat, amire a kereskedelmi ügyletek számának növekedésével és az áruforgalom területi terjeszkedésével mindenképp szükség van. Ezért a foglalkozás iránti kereslet a gazdasági fejlődés növekedésével növekedést fog mutatni, melynek során a logisztikai technikus végzettségű szakemberek elhelyezkedési esélyei javulnak. Éppen ezért a szakmai tapasztalatok minél szélesebb körben történő megszerzése, a munkakört érintő trendek követése, valamint az idegen nyelvek ismerete egyre inkább elvárás az állások elnyeréséhez.

Gyakori kérdések

5 év nappali tagozaton, érettségire épülő nappali és esti képzés esetében 5 év

12. évet követően összefüggő gyakorlatként 140 óra. Érettségire épülő 2 éves képzés esetében az első évet követően összefüggő gyakorlatként 160 óra, esti képzésben az első évet követően 96 óra.

Érettségire épülő középfokú szakképesítés

Kereskedelmi ügyintéző, anyaggazdálkodó, felvásárló, készlet- és anyagnyilvántartó, szállítási, szállítmányozási nyilvántartó

Nappali (5 éves technikumi képzés, vagy 2 éves érettségire épülő képzés) és esti (2 éves) képzésben is tanulható

Alapfokú iskolai végzettség 5 éves képzés esetén, érettségi vizsga 2 éves képzés esetén

angol, német

Jelentkezéshez szükséges információk

Ágazat kódja: 1010 (nappali, technikumi 5 éves képzésre jelentkezőknek, azonosító száma: 5 1041 15 06)

Nem szükséges

Általános iskolásoknak nappali képzésre február 15-e, érettségire épülő nappali és esti képzésre jelentkezőknek augusztus 20-a.

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content